Hopp til hovedinnhold

Pårørendealliansen

Del din pårørendehistorie

Har du fått en god eller dårlig erfaring som pårørende du gjerne vil dele med oss?

Pårørendealliansen jobber for at din hverdag som pårørende skal bli bedre, gjennom å dele kunnskap og drive påvirkningsarbeid mot politikere og arbeidsgivere.

Et av våre viktigste verktøy er erfaringene og historiene fra pårørende selv, både de gode og dårlige, som vi aktivt bruker for å vise hvorfor man bør jobbe for å gjøre hverdagen til pårørende enklere.

Dersom du ønsker å dele din historie anonymt kan du gjøre det under. Det kan være et godt eller dårlig møte med helsevesenet, eller et eksempel på en venn som har hjulpet deg.

Vi bruker ofte historier fra pårørende i vårt påvirkningsarbeid, for eksempel kan vi dele de i høringssvar, på fordrag og i kampanjer som Pårørendedagen.

Tips:

  • Unngå å referere til personopplysninger, for eksempel navn på personer eller annen informasjon som gjør at personer kan bli gjenkjent
  • Maks 800 tegn

F.eks. “En god arbeidsgiver” eller “Hvorfor det er viktig å bli møtt med foreståelse”

Historier og sitater fra pårørende

Se alle sitater

Å få flere lavterskeltilbud for unge voksne som sliter med å komme inn i studie/arbeidsliv. Og komme inn i nav-systemet og psykiatrien oppleves som et stort nederlag og som at “nå er livet over”, derfor er det mange unge voksne som sliter i det stille og som ikke får hjelp av andre enn sine pårørende. Det blir veldig tungt for de pårørende.

Kommunikasjon og kognitiv trening. Passe på at han ikke selvskader

Total omsorg, døgnet rundt (selv om den syke kan forflytte seg selv deler av dagen), og mye nattevåk.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få de viktigste nyhetene og oppdateringene i din innboks

Følg oss i sosiale medier!