Hopp til hovedinnhold

Pårørendealliansen

Bill mrk: Fagfolk wanted

4 av 5 pårørende dere møter ønsker å snakke med fagfolk!

Pårørendeundersøkelsen 2017 er avsluttet. Til sammen 6025 pårørende som er eller siste par år har vært i en pårørendesituasjon fortalte hvordan de hadde det. Hele 5353 kvinner og 672 menn. Norges grunnfjell av folk som stiller opp for hverandre og får hjulene til å gå rundt. De har brukt rundt 10 minutter hver på å svare. Liker du tall så blir det over 60 000 minutter, 1004 timer eller hele 41 døgn til sammen. Det er mye tid brukt på gi tilbakemelding!

Vi hadde noen nye spørsmål i årets undersøkelse. Et par av dem var:

Hvor har du fått hjelp i din pårørendesituasjon?

Svaralternativene fordelte seg som følger: 44 % hadde ikke fått noe hjelp. 40 % hadde funnet hjelp selv. 28 % hadde fått hjelp i kommunen og 20 % fått hjelp på sykehuset. 12 % hadde fått hjelp via organisasjoner, 7 % via ombud, læringssenter eller annet og 4 % på Pårørendesenter.

Så spurte vi:

Hvis du skulle søke råd og hjelp som pårørende, hvordan ønsker du da å finne det?

Da fordelte svarene seg slik: 81 % ønsker å snakke med fagpersoner som gir dem veiledning og råd. 41 % ønsker å møte andre pårørende som står i det samme eller som de kan søke råd hos. Resten av svarene fordeler seg nokså likt mellom å ønske seg skriftlig materiell, å finne noe på internett eller å chatte med andre.

Hva kan dette store ønsket om å møte fagfolk som kan gi veiledning, råd og støtte skyldes? Vi kobler det til et tidligere spørsmål i undersøkelsen, hvor vi spør om Hva pårørende gjør for den/de som de hjelper.

Les hele blogginnlegget i Dagens Medisin her: https://www.dagensmedisin.no/blogger/anita-vatland/2018/05/11/bill.mrk-fagfolk-wanted/

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få de viktigste nyhetene og oppdateringene i din innboks

Følg oss i sosiale medier!