Hopp til hovedinnhold

Pårørendealliansen

Årets Pårørendekommune 2018

For 2 gang skal årets Pårørendekommune kåres og du kan nominere om du mener din kommune fortjener det!

Det å bo i eller forholde seg til en kommune som tar pårørende og familier på alvor utgjør den store forskjellen i livene til mange. Kommunen er med oss hele livet, og har ansvaret for mange viktige velferdsoppgaver. Hva gjør kommunen «din» egentlig for deg som pårørende, for din familie og for at dere skal få en så god hverdag som mulig i en vanskelig situasjon?

Det er viktig at kommunene løfter opp og arbeider overordnet og systematisk med å følge opp pårørende og familier med store omsorgsoppgaver. Det vil også lønne seg! Godt samarbeid mellom pårørendeorganisasjoner og det offentlige helsevesenet, involvering av pårørende og tydelige planer for arbeidet er kriterier som kan gi en kommune tittelen «Årets pårørendekommune 2018».

Den 17. oktober vil helseminister Bent Høie (H) overrekke prisen til den kommunen som blir utpekt til «Årets pårørendekommune 2018» under jubileumskonferansen til Pårørendesenteret.

KRITERIENE Kommunene som nomineres i konkurransen må vise til solide planer for pårørendesamarbeid, prosedyrer og retningslinjer for arbeidet, samarbeid mellom kommunen og pårørende- organisasjoner, gjerne dedikerte stillinger for dette arbeidet med mer.Er du selv pårørende, ansatt eller engasjert i en pårørendeorganisasjon, jobber i tjenesten eller har andre roller i pårørendearbeidet, kan du fram til 20. september nominere en kommune ved å bruke dette nominasjonsskjemaet.

ØNSKER ENGASJEMENT «Vi tenker på pårørendesamarbeid uavhengig av diagnose og alder. Komiteen håper å se det samme engasjementet i år som i fjor. Da fikk vi opp mot 100 nominasjoner, og vi satser på å toppe dette,» sier Unn Birkeland, daglig leder av Pårørendesenteret og leder av nominasjonskomiteen.

KOMITEEN Pårørendesenteret er i komiteen sammen med Pårørendealliansen, BarnsBeste, Nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende, NK LMH (Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse), PIO (Pårørendesenteret i Oslo), NKS Veiledningssenteret for pårørende i Nord-Norge og Napha (Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid i kommunen).

Prisen består av et kunstverk gitt av Bjørg Thorhallsdottir og 10.000 kroner kommunen kan bruke på kompetansehevende tiltak.

ÅLESUND vant i 2017 og bleden første kommunen som fikk prisen. Her forteller rådmann Liv Stette om hva det har betydd for dem: «Det å være den første kommunen som fikk tildelt prisen som «Årets pårørendekommune» har vært en skikkelig boost. Vi opplever at prisen ga oss selvtillit i arbeidet med å samhandle med pårørende, både i direkte kontakt og gjennom pårørendes interesseorganisasjoner.»

Illustrasjon: Servicetorget.no

Nettsider til de som er i juryen foruten oss i Pårørendealliansen:

http://www.parorendesenteret.no/hjemhttps://www.napha.no/http://veiledningssenter.no/http://piosenteret.no/https://sshf.no/helsefaglig/kompetansetjenester/barnsbeste/https://mestring.no/

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få de viktigste nyhetene og oppdateringene i din innboks

Følg oss i sosiale medier!