Hopp til hovedinnhold

Pårørendealliansen

Carpe Diem Nasjonal pårørendedag i Norge 22. september

Om du sjekker i internasjonale og lokale oversikter så finner du dager som markerer alt fra sangfugler, trekkspill, fårikål, Frivillighet, FN dagen og Rent vann. Det er bra, det engasjerer og får oppmerksomhet på situasjonen til det eller de som blir markert og videre planer.

Du finner også dager med fokus på og informasjon om ulike sykdommer og tilstander, som Verdens kreftdag, Verdensdagen for Downs syndrom, Den internasjonale eldredagen, Verdensdagen for psykisk helse og Verdens diabetesdag, for å nevne noen. Mange av disse og flere andre markerer vi i Norge både nasjonalt og med lokale arrangementer.

"— Men hva med de pårørende til alle disse det angår, har de en egen dag?

I andre land har de det, for her har mange vært ute før oss. Svenskene har hatt sine «Anhôrigriksdager» i mange år. I år har de det over 2 dager 9.-10. mai. Danmark arrangerer sin første Pårørendedag nå 2. februar 2017. I mange andre land har de markert Nasjonal Pårørendedag «Carers Day» og mange steder sågar Carers Week.

Dette er dagen eller dager med tema om, av og for pårørende, som blir arrangert nasjonalt og lokalt og med mange ulike innfallsvinkler. Det som er felles, er at her skal tema til og for pårørende stå i sentrum!

Derfor tar Pårørendealliansen initiativ til en Nasjonal pårørendedag i Norge, hvor det er pårørende som skal stå i sentrum!

"Dato setter vi til 22. september 2017 hvor dette blir arrangert for første gang.

Vi kommer tilbake med mer informasjon i vårt Nyhetsbrev som vil være klart i midten av januar og via SoMe.

Men viktigst av alt – merk datoen ☺

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få de viktigste nyhetene og oppdateringene i din innboks

Følg oss i sosiale medier!