Hopp til hovedinnhold

Pårørendealliansen

Pårørende foran lukkede dører - TAKK!

og debatten kommer til å ta fyr. Politikere vil rase, helsepersonell og fagforeninger vil peke på at flere folk må til , mer heltid, bedre organisering, mer kunnskap, bedre tid, mer tillit , flere planer og reformer – så vil alt bare bli bedre. Du kan bare plukke hvilket argument du vil og bruke det, for alt er selvsagt nødvendig.

Nå har episode 2 av Brennpunktserien «Omsorg bak lukkede dører» gått over skjermen

Det er kommunevalg og vi får håpe at eldreomsorg og andre helsetjenester nå faktisk får den debatten og fokuset som trengs – fordi det trengs! Det som har kommet frem er med respekt å melde, ikke nytt. Det er ikke sjokkerende, overraskende, uventet eller noe vi ikke trodde kunne skje i Norge.

For mange tusen pårørende så er dette noe de har erfart, eller selv ser skjer nå med deres nære og kjære. Hver dag står noen i dette som nå er vist frem på TV. Trodde du noe annet, har du ikke fulgt med!

Det vi vil nå, er å rette en dyp og ektefølt og fortjent TAKK til alle de som har gitt sine navn , historier og ansikter til denne dokumentaren! Det er også flere underveis som har bidratt, men hvor de eldre faktisk har falt fra underveis, før de fikk nok og forsvalrig hjelp, til et verdig liv som syke eldre som trenger

TAKK til Ira som har stått på med handling, støtte og utallige telefoner, oppmuntring, vask og rydding

TAKK til Øistein og Ragnar som klagde og fulgte opp helt til sykehjemsplass ble innvilget

TAKK til Siv som sammen med søsken har vært støtte mot kommunen og skrevet klage etter klage med fått avslag

TAKK til datter Tone Margrethe og barnebarn Mette som fortalte om livet på sykehjem og hvordan de forsøkte å få til endringer

TAKK til Marianne som barnebarn så sin egen mor forsøke å hjelpe sin far og kjente på avmakten.

TAKK til familien som dokumenterte mangler og stell samt bruk av tvang

Bak hver av dere står det mange tusen som gjerne skulle orket det samme. Som kjenner på avmakten, som ikke tør å klage av frykt for hvordan det mottas , som ikke har en kontaktperson eller et sted å si fra, som sier fra men ikke hører noe eller blir avfeid!

. At pårørende forsatt behandles sånn i og av systemet er ikke akseptabelt! Det gjelder i eldreomsorg men også for andre store grupper i helsetjenestene. Pårørende må tas på alvor, ikke for gitt!

800 000 pårørende yter minst halvparten av hjelpen til landets pasienter, brukere og eldre

TAKK for å ha vist dette og for å ha gitt ekstra inspirasjon til kampen videre! De dørene – de skal ikke få være lukket mer. Ukultur blomstrer bak lukkede dører. Nå er det på tide med utlufting og frisk luft!

PS – en stor TAKK rettes også til alt helsepersonell som stod frem og varslet 🙂

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få de viktigste nyhetene og oppdateringene i din innboks

Følg oss i sosiale medier!