Hopp til hovedinnhold

Pårørendealliansen

Pårørende som en likeverdig part!

Mange kommuner har ikke tatt inn over seg at halvparten av all hjelp til alle sårbare pasienter og brukere gjøres av pårørende og nærstående. Regjeringens pårørendestrategi med handlingsplan har dokumentert hvor viktig pårørende innsats er, og at de bidrar med rundt 136.000 årsverk, mot 142.000 årsverk utført av kommunalt helseansatte.

Pårørende står ved sine nære og kjære i alle slags opp- og nedturer. Noen er pårørende i en kort og intens tid, andre i lengre perioder eller av og på, atter andre for livet ut.

Mange pårørende er der når den kommunale tjenesten går hjem. Andre bor ikke i nærheten, men bruker kvelder, helger og ferier til å bistå sine, så de klarer seg så godt som mulig i hverdagen.

Kommunen leverer de formelle tjenestene, pårørende i alle varianter den uformelle omsorgen og hjelpen. Uten den ene parten ville den andre ikke klaret seg, men det er kommunen som har de sterke kortene på hånden.

Nå er det på tide å få til mer likeverdige forhold for de uformelle hjelperne, slik at det dannes et godt arbeidslag rundt de som trenger det.

Les hele innlegget i Kommunal Rapport her , det er også trykket i en rekke lokale aviser i løpet av sommeren!

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få de viktigste nyhetene og oppdateringene i din innboks

Følg oss i sosiale medier!