Hopp til hovedinnhold

Pårørendealliansen

Pårørendeomsorg med i ny NOU om Kvinnehelse!

Vår kampsak om at pårørendeomsorg må inn som faktor ved helsevurderinger , og særlig i kvinnehelse , har vunnet frem! Vi har i 2 innspillsmøter og i skriftlige innspill argumentert for dette:

«Omsorg er omsorg – men ikke all omsorg er lik! Og den behandles ikke likt. Pårørendeomsorgen er annerledes enn barneomsorg. Den påvirker også livet vårt på andre måter enn omsorg for barn som vokser opp til å klare seg selv. Selv om all omsorg belønnes med kjærlighet, så kan likevel helsa påvirkes, og kjærlighet betaler ikke regninger. Pårørende omsorgen har vært en Blind flekk i Kvinnehelse til nå. Det må den bebudede NOUen ha med seg inn i sitt mandat. Pårørende-omsorg må inn som en faktor !»

Nå er dette tatt på alvor og vi er oppnevnt til utvalget som skal

  • se helse i et helhetlig perspektiv og gjennomgå problemstillinger som gjelder likeverdighet mellom kjønnene på helseområdet. Helseutfordringer henger sammen med faktorer som utdanning og inntekt, alder, forhold i familie- og arbeidslivet, geografi, pårørendeoppgaver, vold og overgrep, og det å tilhøre minoritetsgrupper.
  • Utredningen skal også ta opp helse i et kjønnsperspektiv blant etniske minoriteter. Og det skal ses hen til hvordan kjønn samvirker med andre faktorer som funksjonsevne, seksuell orientering, kjønnsidentitet og sosioøkonomisk bakgrunn.

Les mer om Regjeringens utvalg for NOU Kvinnehelse som leveres i august 2022!

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få de viktigste nyhetene og oppdateringene i din innboks

Følg oss i sosiale medier!