Hopp til hovedinnhold

Pårørendealliansen

PRESSEMELDING – Pårørendeundersøkelsen 2016

Pårørendealliansen lanserer den første diagnoseuavhengige pårørendeundersøkelsen her til lands tirsdag 29. november 2016 kl 21:30 via sosiale media. Samfunnet sier at pårørende er en ressurs – men hvilke ressurser trenger pårørende selv fra samfunnet? Vi må begynne å spørre nåtidens pårørende for å få svar til fremtidens pårørendestøtte!

Det har ikke vært gjennomført noen pårørendeundersøkelse på tvers av hvem man er pårørende til i Norge før. Takket være midler fra Helsedirektoratet og via sosiale media kan vi nå gjøre det for første gang i stor skala. Alle reiser begynner med det første steget!

Med Pårørendeundersøkelsen 2016 ønsker vi å se på hvordan det påvirker våre liv når vi tar vare på syke, eldre, svake eller andre som trenger vår hjelp. Vi vil undersøke hvordan dette påvirker deg som pårørende og ditt eget liv på forskjellige områder. Vi vil vite hvordan det å være pårørende påvirker deg i skole og arbeid, på det økonomiske planet, din egen helse og din evne til å ivareta eget liv.

Vi trenger svar fra deg som er aktiv pårørende eller nettopp har vært det

Det er ingen som får en brukermanual for å være pårørende. Derfor er det du har erfart viktig og vi trenger å forstå forskjellige erfaringer du gjør når du er pårørende (eller har vært i de siste 2 år)

Vår definisjon av «å være aktiv pårørende» i denne sammenheng er:

Når du gjør noe for en pasient/bruker/nærstående som vedkommende ikke klarer å gjøre selv, når du støtter eller på andre måter bistår, når du gjør noe som ikke vil bli gjort om DU ikke stiller opp og gjør det (og/eller som det offentlige måtte ha gjort for person over 18 år).

Og – det påvirker pårørendes eget liv – mer og mer eller i perioder.

Resultatene fra undersøkelsen vil vi bruke til arbeid overfor for myndigheter og andre, til å påpeke utfordringer og arbeide for å lage et mer pårørendevennlig samfunn. Vi trenger kunnskap for å vise hva det kan bety å være pårørende i Norge i dag, noe de fleste av oss vil oppleve 1 eller flere ganger.

Du finner Pårørendeundersøkelsen 2016 ved å følge disse lenkene:

nettside https://parorendealliansen.no/sporreundersokelse/

Facebookside https://www.facebook.com/parorendealliansen/

twitter https://twitter.com/ParorendeAllian

Kontaktinformasjon

Pårørendealliansen

Anita Vatland

tlf.: 917 53 806

e-post: post@parorendealliansen.no

Bilder


Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få de viktigste nyhetene og oppdateringene i din innboks

Følg oss i sosiale medier!