Hopp til hovedinnhold

Pårørendealliansen

Vellykket europeisk pårørendemøte i Berlin 2023

Den 25-27 mai ble det avholdt Europeisk pårørendemøte for alle som er med i EuroCarers. Her møtes søsterorganisasjoner som representerer nasjonale organisasjoner og foreninger i eget land. En del forskningsinstitusjoner er også med. Denne gangen var treffstedet i Berlin. 78 delegater fra 28 land møtte og i tillegg kom en egen gruppe med Young Carers – Unge pårørende. På alle måter vellykket og alltid så mye inspirasjon å hente fra å komme sammen!

EuroCarers Annual General Meeting – organisasjonens årsmøte avholdes først. Vi har styreplass i Board of Directors nå på andre periode, og innehar vervet Treasurer for Eurocarers, kasserer og den som går god for regnskapene. Her kan du lese vår årsmelding på vegne av organisasjonen. Please find our annual report for Eurocarers 2022 here!

Etter avholdt årsmøte er det tid for fag og forskning. Så mye spennende på gang og også mye å lære fra hverandre. Pårørendesaken er like aktuell i hele Europa og høyt oppe på de ulike agendaene politisk. Både Tyskland og UK vedtok nye politiske forbedringer mens vi avholdt møtet!

Vi fikk en avsluttende hilsen og oppmuntring til videre arbeid med baronesse Jill Pitkeathly som var Eurocarers første styreleder. Hun er er en 82 årig aktiv politiker i House of Lords og fremmer bl a pårørendesaken som har stått hennes hjerte nær. Hun mener at «pårørendes rolle fremover blir enda mer viktig i takt med demografiske endringer og medisinske fremskritt. Det er bare å jobbe hardt for at denne omsorgen skal bli like inkludert, støttet og naturlig i et samfunn, som det å ha omsorg for småbarn.» Selv er hun nå aktiv pårørende til sin tante på 106 år, noe som illustrerer hva slags utfordringer som kommer med økende alder – for oss alle!

Bilder, video og oppsummeringer fra møtet finnes på lenken her!

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få de viktigste nyhetene og oppdateringene i din innboks

Følg oss i sosiale medier!